معرفی سیم برق ساختمان

فهرست مطالب

یکی از مهمترین وسایل مورد استفاده در ساخت و ساز سیم برق ساختمانی است. این سیم‌ها وظیفه انتقال برق به قسمت‌های مختلف خانه را دارند و از قسمت‌هایی از هادی‌ها و عایق‌ها تشکیل شده اند. قسمت رسانای این سیم‌ها معمولاً از مس یا آلومینیوم است و قسمت عایق این سیم‌ها که روی هادی قرار می‌گیرد معمولاً از پلاستیک‌هایی مانند PVC ساخته می‌شود.

کابل‌های برق برای ساخت انواع مختلفی دارند و با توجه به عملکردی که باید داشته باشند می‌توانند ویژگی‌های متفاوتی داشته باشند. بنابراین برای داشتن سیم کشی بهتر ساختمان بهتر است انواع این سیم‌ها و عملکرد آن‌ها را بشناسید. به همین منظور سعی کرده‌ایم با اولویت‌بندی مهم‌ترین نکات در خصوص نصب کابل برق ساختمان به شما در انتخاب بهترین نوع کمک کنیم.

بهترین سیم برای برق کشی ساختمان

در زیر سعی می‌کنیم با بیان نکات مختلف و رعایت اصولی معرفی سیم برق ساختمان، اطلاعات درستی را در زمینه انتخاب بهترین سیم برق به شما ارائه دهیم. این اطلاعات تضمین می‌کند که ساختمان از نظر سیم کشی برق از کیفیت قابل قبولی برخوردار است.

مهم ترین ویژگی‌هایی که یک سیم برق ساختمان باید داشته باشد عبارت‌اند از:

دوام: از آنجایی که سیم کشی برق ساختمان جزء کالاهای مصرفی محسوب نمی‌شود و باید سال‌ها کار کند، باید از دوام بالایی برخوردار باشد.
جلوگیری از نفوذ نویز: نویز سیگنال‌های ناخواسته‌ای است که روی سیگنال‌های دیگر اثر منفی می‌گذارد، بنابراین کابل‌ها باید قابلیت مسدود کردن این نویز را داشته باشند.
انعطاف‌پذیری بالا: کابل را می‌توان در محیط‌های مختلف تحت شرایط مختلف استفاده کرد. به همین دلیل این کابل‌ها باید در همه زمینه‌ها انعطاف خوبی داشته باشند.
قیمت مناسب: این سیم‌ها تقریبا در همه جا مورد استفاده قرار می‌گیرند، بنابراین قیمت مناسب ویژگی‌ای است که بر قیمت تمام شده کل ساختمان تأثیر می‌گذارد.
کاهش قطعی برق: مهم‌ترین عامل قطعی برق کابل‌ها هستند، بنابراین کابل‌ها باید به گونه‌ای باشد که از قطعی برق جلوگیری شود.
علاوه بر این ویژگی ها، وجود تمام موارد لازم و ضروری در سیم همچنان برای معرفی سیم کشی برق ساختمان، ویژگی‌هایی را که می‌توان در هنگام خرید سیم با کیفیت بالا تشخیص داد، برجسته می‌کنیم.

اولین ویژگی که می‌توانیم برای یک سیم خوب در نظر بگیریم این است که وقتی سیم بریده می‌شود، هادی باید در مرکز آن باشد.
همانطور که در بالا ذکر شد و با تاکید بیشتر باید بگوییم که هادی باید مسی باشد. سیم‌های مختلفی با هادی‌های قلعی و آلومینیومی در بازار وجود دارد که کیفیت پایینی دارند.
هنگام خرید این سیم‌ها به تناسب بین عایق و هادی توجه کنید. هرچه عایق بالاتر باشد، احتمال وقوع حادثه کمتر می‌شود، اما زیاده روی در آن مجاز نیست زیرا این کار فقط سیم را سنگین‌تر می‌کند.
سطح سیم برق با کیفیت خوب نباید دارای فرورفتگی یا برآمدگی باشد.

استفاده از سیم و کابل برای برق

سیم و کابل نیز یکی از بهترین ها برای برق رسانی ساختمان به حساب می آید که بهتر است در معرفی سیم کشی برق ساختمان استفاده شود.
سیم برق سیم: این نوع سیم از هادی مسی ساخته می شود اما تفاوت آن نسبت به سیم های هادی این است که از هادی ضخیم تری ساخته شده و انعطاف پذیری کمتر و قدرت رسانایی بیشتری دارد.
سیم به دلیل رسانایی بالا و انعطاف پذیری کم، اغلب برای ساخت تابلوهای برق استفاده می شود.
کابل های سیمی: کابل های الکتریکی با اتصال چند سیم ساخته می شوند. پس واضح است که کابل تلفن باید از چند سیم تلفن تشکیل شده باشد. این کابل ها دارای ویژگی های مشابه سیم هستند، اما با این تفاوت که در شرایط سخت مقاومت بیشتری دارند و رسانایی الکتریکی بالاتری دارند.
از آنجایی که سیم طناب ها استحکام بالایی دارند، می توان از آن ها در شرایط سخت مانند فشار روی قطعات ساختمان استفاده کرد و انعطاف پذیری کمی دارند، بنابراین احتمال پیچ خوردگی آن ها کمتر است.

رنگ سیم کشی ساختمان

رنگ های مختلف سیم باید از یک قانون کلی پیروی کنند تا ایمنی مناسب در همه شرایط تضمین شود. بنابراین، بخش مهمی در ارائه سیم کشی برق یک ساختمان قطعا رنگ آن است. به عنوان یک قاعده، رنگ ویژه فاز R قرمز، فاز S زرد و فاز T سیاه است. سیم زمین نیز ترکیبی از زرد و سبز است. سیم خنثی نیز آبی است.
در سیم کشی، مدارهای دو سیمه از رنگ مشکی برای سیم فاز و آبی برای سیم نول استفاده می کنند. اگر مدار سه سیمه باشد، رنگ های مشکی و آبی سیم های فاز و خنثی را تشکیل می دهند و رنگ های سبز و زرد به زمین اختصاص می یابد.
میزان سیم کشی برق در ساختمان
پارامتر مهم دیگری که هنگام تحویل سیم کشی برق برای یک ساختمان مورد بحث قرار می دهیم اندازه سیم است. این عامل برای جلوگیری از آتش سوزی و سوختن تجهیزات الکتریکی بسیار مهم است.

  • روشنایی (لامپ و لوستر): عملیات 1.5
  • پریز (کلیه پریزهای پذیرایی، اتاق خواب و …): مفتول استیل 2.5
  • کولر آبی: رابط مینیاتوری برد به کولر، سیم گیج 1.5، رابط کولر به مقره، کابل 5 x 1.5
  • تهویه مطبوع: تک فاز، 3×4 کابل و سه فاز 5×2.5
  • طول: 5 × 6 میلی متر
  • نخ: دو جفت نخ 0.6 دوخت
  • کابل آیفون: چهار جفت کابل با امتیاز 0.6
  • سیستم اعلام حریق: کابل ضد حریق شماره 1.5
معرفی سیم برق ساختمان
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *